Flowssa ja tiloissa.

Lauantaisen Flow-pläjäyksen jälkeen sunnuntai osoittautui mainioksi taidepäiväksi. Kuten Róisín Murphy, mekin suuntasimme kulkumme kohti Kiasmaa. Mapplethorpen olin käynyt katsomassa jo aiemmin, nyt oli nähtävä Tino Sehgalin teokset. Kiasman verkkosivuilla ei Sehgalin näyttely juuri ole esillä, mutta ehkäpä Juhlaviikko-yhteistyössä toteutettu näyttely löytää yleisönsä muutenkin.

Sehgalin (s. 1976) performatiivinen taide ammentaa tanssista ja taloustieteestä areenanaan museot, galleriat tai vaikkapa Venetsian taidebiennaali, jossa Sehgal palkittiin Kultaisella leijonalla vuonna 2013. Performanssit tulivat vastaan Kiasman eri tiloissa, yllättäen. Koska yllätys on osa näyttelykokemusta, en paljasta kuvien lisäksi tarkemmin missä ja miten – toki esitystilat ja -tilanteet myös vaihtelevat luultavasti päivittäin.

Sehgalin näyttely jatkuu 27. syyskuuta saakka, eli ehdit vielä hyvin mukaan.

Tino Seghal Kiasma Taidematkustaja tino_sehgal_kiasma_taidematkustaja_2 tino_sehgal_kiasma_taidematkustaja_3Sunnuntain ”kehollisuuden teemat” jatkuivat Galleria Anhavassa, jonne palasin katsomaan Maija Luutosen ja Olli Keräsen mainion näyttelyn ja erityisesti gallerian alakerrassa esillä olevan Keräsen videoteoksen Sac (2015). Video oli juuri niin hyvä kuin muistelinkin ja täydensi hienosti Sehgalin näyttelyä. Anhavassa näyttely on esillä 30. elokuuta asti, joten käynnit voi hyvin yhdistää samalle galleria- ja museoreissulle.

olli_keranen_anhava_taidematkustaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: