Karoliina ja Tove.

Kävin tänään täsmävisiitillä HAMissa. Käyntiin oli kaksi hyvää syytä: Karoliina Hellbergin VILLE-näyttely sekä tänään auennut Tove Jansson -galleria. Näyttelyiden jälkeen mietin, että siinäpä kaksi hienoa naista. Tove Jansson oli naistaiteilijana todellinen tienraivaaja ja tietysti äärimmäisen cool. Vai mitä sanotte tästä kuvasta ja lookista?

tove_HAM-taidematkustaja

Karoliina Hellbergin näyttely on osoittautunut alkuvuoden hitiksi. Joka puolelta on kuiskittu ja sanottu, että mene, mene nyt katsomaan. Ja kyllä kannatti. Maalaukset ovat ihmeellinen tuulahdus jotain pysähtynyttä, mutta silti elävää. Hellbergin Amerikkalainen nainen toi tietysti mieleeni Toven muotokuvat.


 

Ostin myös vihdoin ja viimein Museokortin. Samalla pohdin, että olisipa hienoa jos äitiyspakkauksen mukana jaettaisiin Museokortti. Kortin voisi sitten rekisteröidä itselleen joko äiti tai isä, kumpi vaan vanhenpainvapaat nyt sitten käyttääkään. Miten virkistävää onkaan käydä museoissa ja näyttelyissä – lähteä kotoa pois ja tuulettaa päätä. Mennä muuallekin kuin kaupallisiin tiloihin tai leikkipuistoihin, jotka on nähty (äideille) sopivina paikkoina kuluttaa aikaa.

museokortti_taidematkustaja

Ehkäpä jo vuonna 2017 itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi? Äitiyspakkaus ja suomalaiset museot – siinäpä kaksi mainiota tuotetta.

Karoliina Hellbergin näyttely  VILLE HAM-galleriassa 28. helmikuuta saakka.


 

Kuva: Tove Jansson ja Niilo Suihko työn ääressä, 1947. Helsingin kaupunginmuseo.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: