Museohaaveita.

astridlindgren-taidematkustaja

Edellisellä Tukholman-reissullani matkalukemisenani oli Astrid Lindgrenin elämäkerta Tämä päivä, yksi elämä. Ajattelin toiveikkaana, että ehkä tällä reissulla pääsisin käymään Lindgrenin kotona Dalagatan 46:ssa. Asunto on säilytetty Lindgrenin aikaisessa asussaan juuri sellaisena, kun se oli kirjailijan viimeisinä elinvuosina.

Tukholman-päiviemme aikaiset kierrokset olivat jälleen kerran täynnä, mutta tunnelin päässä näkyi hieman valoa: kolmen viikon päästä järjestetyllä kierroksella olisi ollut kokonaista kaksi paikkaa vapaana. Ja optimistina ajattelen, että ainakin teoriassa minun on joskus mahdollista päästä Dalagatanille, jos olen a) ajoissa liikkeellä varauksen kanssa b) liikenteessä ilman alle 15-vuotiaita. Lapsilla ei nimittäin ole asiaa Lindgrenin kotiin, mikä on tietysti, noh, vähän hassua.

Olen kirjoittanut aiemminkin museohaaveistani jutussa Museo = nykypäivän katedraali?, mutta nyt ajattelin konkreettisesti listata haaveeni tänne blogiin. Eli eräänlainen museofriikin bucket list siis.

Satunnaisessa järjestyksessä:

Osa museoista tai kohteista on helpommin saavutettavissa kuin toiset. Veijo Rönkkösen patsaspuistossa Parikkalassa olen kyllä totuuden nimissä käynyt, mutta käynnistä on jo vierähtänyt tovi jos toinenkin.

parikkala-taidematkustaja

Niki de Saint Phallen Tarot-puutarha nousi listalle eilen. Listaa katsoessa painotusta näyttäisi olevan myös koti- ja asumisen historiaa esittelevissä museoissa.

Päivitän jatkossa listaa joko tähän jutun yhteyteen tai nostona blogin sivupalkkiin.

Missä te haluaisitte käydä ja miksi?

 

 1. Mielenkiintoinen lista, tässä oli joitain joista en ollut kuullutkaan, paljon mahtuu kiinnostavaa maailmaan. Omalta listaltani noista löytyy Bilbaon Guggenheim ja miksei Paavo Nurmen kotitalo – sinne jo melkein meninkin tänä vuonna, kun huomasin yhden päivän aukiolon olevan edessä, mutta en sitten ehtinytkään. Kiehtovaa siinä onkin juuri saavutettavuus.

  Liked by 1 henkilö

  1. Näinhän se on. Melkeinpä parasta myös on kun päätyy reissullaan museoon, josta ei ole koskaan kuullutkaan. Itsekin yritän Nurmen kotitaloa ensi kesänä, jospa sitten lykästäisi. Tai ehkä Urheilumuseo voisi järjestää bloggareille pääsyn museoon muuten 😄

   Liked by 1 henkilö

 2. Hauskaa, minulla on ollut varmaan 10 vuotta haaveena päästä Myös sinne Niki de Saint Phallen Tarot-puistoon. Olen koittanut bongata hänen töitään ympäri Eurooppaa, mutta se on käymättä. Nyt on varattu matka ja auto ensi keväälle (avautuu vasta huhtikuussa) ja ajattelin oikeasti viettää syntymäpäivääni siinä puistossa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: