Hyviä museouutisia!

Amos RexMukavaa syyskuuta!

Tämän postauksen ainoana tarkoituksena on herutella syksyn hienoja museouutisia, joista kelpaa olla innoissaan!

Kuinka moni teistä on jo ehtinyt vierailla Amos Rexissä – Helsingin (ja koko Suomen!) uudessa museoylpeydessä? Museoon on jonotettu kuin ilmaisia ämpäreitä konsanaan, mikä on tietysti loistojuttu.

Olen onnekas, sillä ole työni puolesta päässyt näkemään museon paitsi nyt sen avauduttua, myös rakennusvaiheessa ja oh my se on hieno! Suuri näyttelytila, jossa tällä hetkellä on TeamLabin ylöspäin virtaava vesiputous on todella ainutlaatuinen. Nykyinenkin näyttely on hieno, mutta vielä enemmän odotan sitä, että näen tilan kunnolla ”perinteisessä” museonäyttelyssä. Keväällä 2019 luvassa on René Magrittea.

Hienon museon lisäksi mieltä lämmittää tietysti myös Lasipalatsin onnistunut restaurointi. Yläkerran Bio Rexin aula on i-ha-na. Värit, tunnelma, valot, huolellinen entisöinti… Ihanaa, että Lasipalatsista on nyt kehkeytynyt kokonaisuus eikä vain kasa epämääräisiä kaupallisia liiketiloja. Well done!

amos rex 1440x800-bio-rex

Lisää museouutisia on toivottavasti luvassa lähiaikoina, jos hanke uudesta arkkitehtuuri- ja designmuseosta etenee. On melkeinpä hämmentävää, miten kauan museota on jouduttu odottamaan semminkin kuin molempien nykyisten museoiden tilat ovat niin harmillisen pienet ja epäsopivat sekä arkkitehtuurin että designin nykyaikaisten näyttelyiden esittämiseen.

arkkitehtuuri designmuseo banneri

Toivottavasti projekti etenee suotuisissa tuulissa, ja museo tehdään Helsingin ydinkeskustaan! Viimeistään silloin Helsinkiin syntyy hieno museokokonaisuus (ei ehkä museum mile, vaan pikemminkin museum circle?), joka on kansainvälisesti kiinnostava, monipuolinen ja yllättävä.

 

 

Kuvat © Amos Rex ja uusimuseo.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: