Seuraa: Helsinki eilen ja tänään.

Olen ennenkin hehkuttanut Helsingin kaupunginmuseon fantastista helsinkikuvia.fi-palvelua, mutta nyt olen myös keksinyt sille ihkaoikeaa ja mielestäni nerokasta käyttöä: perustin Instagram-tilin, jossa postaan kuvia Helsingistä ennen ja nyt.

Jutun jujuhan on tietysti siinä, että yritän saada kuvan mahdollisimman samasta paikkaa, eli näin voimme kätsysti ”vasemalle swaippaamalla” vertailla, miten kaupunki on muuttunut.

Kuvakaappaus @helsinkieilenjatanaan-Instagramista.
Kuvakaappaus @helsinkieilenjatanaan-tililtä.

Rakastan vanhoja valokuvia, ja nimenomaan kaupungeista! Enkä ilmeisesti ole ainoa, sillä tänään korvanappiini saaman tiedon mukaan myös Finna-fi-palvelussa suosituinta sisältöä ovat nimenomaan kuvat ja katsotuin yksittäinen materiaali vuonna 1963 kuvattu Joensuuta esittelevä lyhytfilmi.

Kulutan siis aikaa ratikassa ja selailemalla helsinkikuvia-palvelua ja ottamalla matkan varrella sopivassa kohtaa vastaavan kuvan nykypäivän Helsingistä.

Projekti on avannut silmäni kahdelle asialle: Helsingissä on aivan älyttömästi sekä puita että autoja. Puut ovat tietysti ihania, mutta autot! Aina edessä ja kuvassa.

Tervetuloa seuraamaan! @helsinkieilenjatanaan löytyy täältä.


Artikkelikuva: Kari Hakli. Ajankohta: 1970. Helsingin kaupunginmuseo.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: