Päivittyvä lista: täältä voit hankkia taidetta juuri nyt.

 

Kuvataiteilijat, kuten varmasti lähes kaikki kulttuurityöläiset, ovat nyt ongelmissa. Koronavirus on nollannut tehdyn työn, näyttely, keikat, esitykset, opetuksen. Miten voisimme auttaa?

Yksi konkreettinen teko on ostaa taidetta. Nyt on hyvä hetki hankkia se jo pitkään mielessä ollut teos, tai tutustua uusiin tekijöihin. Viiden vuoden päästä voit ajatella, että tuo maalaus tuli meille silloin yhtenä, erikoisena keväänä. Ja siitäkin keväästä me selvisimme.

Taideteos on usein iso hankinta, mutta sillä voi olla myös erittäin iso merkitys taiteilijan toimeentuloon juuri nyt.
Tässä vinkkejä paikoista, joista taidetta voi hankkia myös koronakriisin aikana. Päivitän listaa, eli uusia vinkkejä saa myös laittaa kommenttikenttään, someen tai osoitteeseen taidematkustaja@gmail.com.

Lista on toistaiseksi pääkaupunkikeskeinen, mutta kaikki vinkit otetaan vastaan!

 

Galleria Sculptor

Suomen kuvanveistäjäliiton mainio veistoskauppa on helppokäyttöinen ja kaunis. Teokset saa kotiin toimitettuna Matkahuollon kautta tai sopimuksen mukaan noudon voi hoitaa myös gallerialta.

Itse voisin hankkia vaikkapa tämän todella sympaattisen, läheisyydestä kertovan Pauliina Turakka-Purhosen Kaksoset-miniveistoksen.

LOKAL

Taidekäsityöhän ja designiin keskittynyt galleria–myymälä Lokal on lyönyt hynttyyt yhteen Hakolan kanssa. Hakolan Ystävät-mallisto on kokoelma 12 suomalaisen designyrityksen tuotteita. Lokalin omasta verkkokaupasta saa printtejä, kuten vaikkapa Reeta Ekin paperipohjaisia teoksia tai Charlotta Bouchtin valokuvia.

Suomen taidegraafikot ja Galleria G

Helsingin kantakaupungin Galleria G on sulkenut ovensa. mutta verkkosivuilla olevan tiedotteen mukaan verkkokauppa toimii, vaikka toimitukset saattavatkin viivästyä. Verkkokaupassa on esillä vain osa myyntikokoelman teoksista, mutta niitä on silti mukava määrä!

Myynnissä on esimerkiksi Inka Bellin värikkäitä serigrafioita.

Taideverkkokauppa TAIKO

Ainoastaan verkossa toimiva taiteen myynti on tietysti kätevä juuri tällaisena aikana. Taikon sivuilla kerrotaan, että kun tilaat, voit aina valita toimituksen kotiovelle: ”Käyttämämme kuriiriyritykset noudattavat korostettua huolellisuutta ja siirtyvät ovikellon soittamisen jälkeen kauemmaksi odottamaan, että vastaanottaja hakee lähetyksen ovelta. Lähetystä ei myöskään tarvitse kuitata vastaanotetuksi.”

Valikoimassa on yli 8000 taideteosta.

Taiteilijoiden oma myynti

Jos seuraat kiinnostavaa taiteilijaa esimerkiksi Instagramissa ja haluaisit tehdä hankinnan, ota rohkeasti yhteyttä! Taiteilija varmasti opastaa sinua eteenpäin asiassa. Joillain taitelijoilla on myös oma verkkokauppa, kuten esimerkiksi hulvattoman ihania keramiikkanaamoja tekevällä Armi Tevalla.

Taidelainaamot

Edit 31.3.: Taidelainaamot ympäri Suomea ottavat varauksia vastaan, ja teosnoudon voi sopia kun poikkeustilanne päättyy. Esimerkiksi Helsingin taiteiijaseuran taidelainaamon valikoimaan pääsee tutustumaan lainaamon verkkosivuilla. Myös Joensuun taiteilijaseura kertoo sivuillaan, että taidehankinnat verkossa ovat mahdollisia. Kannattaa kysyä myös lahjakorttimahdollisuutta!

Jos taidelainaamon konsepti on vielä vieras, suosittelen tutustumaan! Taiteen ostaminen on tehty matalakynnyksiseksi, sillä taidetta voi hankkia korottomasti kuukausimaksuilla, minimissään 10–20 eurolla kuussa.

Gallery Halmetoja

Edit 3.4.: Helsingin uusin galleria Gallery Halmetoja avasi näyttelytilansa juuri ennen koronakriisiä. Nyt gallerian verkkosivuilla on esillä online-versio Jasmin Anoschkinin näyttelystä ja galleria on auki sopimuksen mukaan.

Galleriasta kerrotaan, että he ottavat vastaan yhden–pari ihmistä kerrallaan ja tapaamispyynnön voi laittaa sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.


Monet galleriat ovat myös ilmoittaneet verkkosivuilla olevansa auki sopimuksen mukaan, eli jos mielessä on teos tietyltä taiteilijalta, jolla on galleristi, kannattaa tietysti olla yhteydessä suoraan galleriaan. Täältä voit katsoa muut vinkit taiteen ostoon.

Edit 3.4. Vinkki! Kaikki taidetta myyvät galleriat, taidelainaamot ja muut tahot: laittaa koronakriisin aikainen info ostomahdollisuuksista selkeästi heti verkkosivujen etusivulle, jotta tietoa ei tarvitse etsiä sivujen uumenista.

 


Artikkelikuva: Reeta Ekin Tikkurila. Saatavana LOKALi n verkkokaupasta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: